Verkeersveilig in en rond de school

Als ouders vinden we een verkeersveilige schoolomgeving zeer belangrijk. Onze ouderraad neemt daarom actief deel aan de vergaderingen van de verkeerswerkgroep op school en op gemeentelijk vlak en tracht op haar manier door het organiseren van ludieke activiteiten de kijk op veiligheid te verscherpen.

In samenwerking met de plaatselijke politiediensten organiseerden we een gespreksavond waarin de huidige verkeerssituatie op weg naar school bekeken en besproken werd.

De installatie van een "fluo-tent" met blacklight voor de kinderen wijst hen op het effect van het dragen van een fluohesje.

Jaarlijks zijn er ouders die zich inzetten bij de VER-dag (verkeerseducatieve route) om de kinderen te begeleiden tijdens deze leerrijke tocht.